2012. november 30., péntek

Nyári Tábor 2012. Látogatás a Noé Állatotthonban


Tábor a SZ.I.V. Fejlesztő Központban



Amikor beköszönt a hűvös idő, szívesen emlékszünk vissza a vidám nyári napokra, amikor napközis táborunk csapata bejárta Budapest legérdekesebb és legizgalmasabb helyeit. Voltunk többek között a Csodák Palotájában, a Sziklakórház Múzeumban, a Vajdahunyad Várban. 






Mégis a tábor fénypontja – mindig, - a már több éve hagyománnyá vált látogatás a Noé Állatotthon Alapítványnál. A gyerekek (és persze a felnőttek is) izgatottan várják a napot, amikor kutyát, cicát, rókát vagy éppen ormányos medvét simogathatnak; megetethetik a lovakat, malacokat, teheneket; megismerhetik az emukat, a mosómedvéket, a borzokat (vagy „menekülni” kell egy falánk és emberfeletti alma követelő képességgel megáldott kecske elől). 

Találkozunk olyan állatokkal is, akiken elsőre semmi különöset nem veszünk észre. Szaladnak, játszanak, ugrálnak, átvizsgálják a zsebünket – hátha van nálunk valami finomság. Azonban ha jobban figyelünk, felfedezünk valamit: egy hiányzó láb, fél fül, homályos szemek, régi sebek… És ekkor már nem is tűnik olyan fontosnak, hogy közülünk valaki esetleg korábban született a kelleténél, összekeveri a b és a d betűt; lassan számol; elesik a gördeszkával; elfelejti, hogy mit játszottunk tegnap; vagy kimegy a vonalból a színező füzetben …


Fontosnak tartjuk, hogy a nálunk tanuló, okosodó, ügyesedő gyerekek a képességeik fejlesztése mellett lehetőséget kapjanak arra is, hogy megtanulják a felelős állattartás szabályait, az önzetlenséget, a segítségnyújtást. Reméljük, hogy amikor felnőnek, mind az emberek, mind pedig az állatok felé empátiával és segítő szándékkal fordulnak majd. 



Még több kép itt látható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése